Ekonomi

Bakan Kurum paylaştı: 13 bin 400 köy konutunun imalat sürecini başlattık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmi sosyal medya hesabından Kahramanmaraş sarsıntılarından etkilenen deprem bölgelerindeki 653 köyde hizmete giren köy evleriyle ilgili bir paylaşım yaptı. Bakan Kurum, yaptığı paylaşımda, “Yöre mimarisine uygun, sadece bir veya iki katlı bir ev değil; Ahırı, köşkü, camisi, cemevi ve parklarıyla tam bir yaşam alanı! Deprem bölgesinde yapılacak 143 bin köy evinden 13 bin 400 adedinin yapım sürecini başlattık.” terimleri kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ili kapsayan afet bölgesinde kalıcı ve köy meskenleri olmak üzere 70 bin konutun üretim sürecini sürdürüyor.

Depremden etkilenen köy halkının bir an önce kalıcı konutlarına ulaşabilmesi için toplam 143 bin köy evinin yapım çalışmalarını sürdüren Bakanlık, ilçedeki 653 köyde 13 bin 400 köy evinin yapım sürecini başlattı. Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nün yardımıyla ilk etap.

“KÖY EVLERİ BÖLGESEL OLARAK KÖY HALKININ FARKLI İHTİYAÇLARINA GÖRE 5 FARKLI TİP OLARAK TASARLANMIŞTIR”

Köy konutları projeleri, yerel mimari ve yaşam koşulları göz önünde bulundurularak, bölgesel olarak farklı ihtiyaçlara göre tek katlı, verandalı 5 farklı tipte tasarlanmıştır. Bakanlıktan yapılan açıklamada, konutların tüm tip planlarının ortalama brüt 122-127 metrekare, net büyüklüğü 102-106 metrekare ve tüm tiplerde 3+1 odalı olarak planlandığı belirtildi.

Bakanlık ayrıca, hayvancılıkla uğraşan ve kullanılamadığı halde ahırları zarar gören vatandaşlar için köy evlerinde çalışma yapılarak ahır yapılacağına değindi. Ahır tipleri brüt 85 metrekare, net 78 metrekare olarak planlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, köy evlerinin planlama sürecinin sosyal donatıyla birlikte yürütüldüğü belirtilirken, tüm köylerde oyun parkı, köy konağı ile köy konağı ve cami veya cemevi planlanarak projelerin hazırlandığı açıklandı. 100’den fazla hanesi olan köyler.

altindag-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu