Emniyet Müdürlerinin Eğitiminde Usulsüzlük İddiaları
Emniyet Müdürleri Eğitim Merkezi’nin son dönem öğrencilerinin, Süleyman oSylu’nun talimatıyla 11 ay yerine 6 ayda mezun olduğu ortaya çıktı. Konuyu köşesine aktaran T24 yazarı Tolga Şardan, YÖK’ün belirlediği bir eğitim sürecinden geçerek “tezsiz yüksek lisans” yapan mezunların erken mezun olmasının yasa dışı olduğunu belirtti. ayrı ayrı tartışılmaya değer” diye yazdı.
Şardan’ın “Güvenlikte bitmeyen skandallar: Hiç bitmeyen kurstan mezun olan amirler ve açık kaynak yazılımla kullanılan suçla mücadele programı…” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:
“Bu çerçevede PAEM öğrencileri, YÖK tarafından belirlenen 4’er aylık iki farklı örgün eğitimi tamamladıktan sonra 3’er aylık yaz kampı eğitimine alınıyor. tezsiz yüksek lisans derecesi ve komiser yardımcısı rütbesi ile polis teşkilatında görev almak.
Skandalı bildirmenin zamanı geldi.
PAEM’de 7. yarıyılda okuyan öğrenciler yasal 11 aylık eğitim süresini tamamlamak yerine kaçak 6 aylık eğitimi tamamlayarak diploma almaya hak kazandı!
Tabii sürecin ilginç bir de perde arkası var.
Eğitim sürerken yaklaşık bir ay önce İstanbul’da seçim çalışmalarını yürütürken İçişleri Bakanı Soylu, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak’ı arayarak PAEM’deki öğrencilere mezun olmaları talimatını verdi.
Çolak, mevcut eğitim takvimi nedeniyle konuşma konusunda talimat verilemeyeceğini Soylu’ya iletti. Ancak Soylu, ‘mezun olun’ talimatını yineledi.
Bunun üzerine Çolak, soluğu Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile aldı. Durumu anlattı. Aktaş, yaşanan sıkıntıyı gidermek için İstanbul’a giderek Bakan Soylu ile görüştü.
Soylu talimatta ısrar etti. Aktaş’ın Ankara’ya eli boş dönmesinin ardından mezuniyet töreni hazırlıkları başladı. Hatta bu süreçte bazı akademi yöneticileri il dışı bir görevle Ankara’dan ayrılmayı tercih ettiler. Çünkü süreçlerde hukuksuzluk vardı!
İddiaya göre Soylu’nun ‘zorunlu mezun’ talimatının arkasında öğrencilerin kayıtlı oldukları adreslere giderek hükümet lehine oy kullanmalarını sağlamak vardı. Bir maçın bile önemli olduğu seçimde Soylu, sahaya kozlarından birini daha koydu.
Hazır gelmişken size bir bilgi daha vereyim. 15 Temmuz sürecinin ardından yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine göre PAEM’de eğitimler 5 dönem üzerinden gerçekleştirilecekti. Ancak Devlet döneminde yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararname’ye aykırı olarak Polis Akademisi Başkanlığı, ona bağlı olarak Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak da İçişleri Bakanlığı 7 dönem PAEM’de eğitim vermiştir. acil durum.
PAEM’de 6. ve 7. yarıyıllarda eğitim alan öğrenciler meslekler arasından seçilmiştir.
OHAL KHK’sine göre alışılmadık şekilde düzenlenen son iki eğitim öğretim döneminin ne kadar hukuka uygun olduğu da tartışılmaya değer.” (HABER MERKEZİ)